KAMOHUSET

KAMOHUSET

Mandag, 15. mai 2006

Mors gamle bloggOpprettet av Linda Lund Stølen on., september 12, 2007 23:15
Aaaah!
Herlige Oslo i mai. Det er godt å være tilbake.

Etter to måneders snø-eksil på vestlandet har jeg kommet hjem til Oslo og våren. Det er veldig, veldig godt å være hjemme. Oppholdet hos familien i vest var for all del hyggelig, men det er noe med å komme hjem til sin egen seng og alt det andre.

Vilja har blitt stooooor. Jeg siterer www.babyverden.no: "Nå er barnet ditt ca. 4 måneder gammelt. (...) Jenter veier gjennomsnittlig 6.4 kilo, og er 63 cm lange. Gjennomsnittsguttene runder 7 kilo denne måneden, og er 65 cm lange." Jeg veide og målte Vilja forrige tirsdag. Hun var da 9280 g og ca 71 cm... For å si det pent; hun er godt i stand. Og utrolig skjønn! Hun er supersosial, skratter og hyler og er en artig ung dame. Vi koser oss skikkelig.

Samme dag som vi reiste fra vestlandet fødte min søster sitt barn nr. 3. Lille Stina kom fire uker før termin og var bare 1900 g og 42 cm lang da hun møtte verden for første gang. Uken før var vi på besøk hos en venninne som hadde født sin Tora i ambulansen på vei til sykehuset. Tora var 2800 g. Det var så lite at jeg nesten ikke visste hvordan jeg skulle holde henne. Når da lille Stina er enda en kilo mindre klarer jeg ikke helt å forestille meg hvor liten hun er. Søsteren min kler henne i dukkeklær. Alt annet blir for stort. Stakkar liten. Etter noen dager på sykehuset og i lyskasse fikk de endelig komme hjem til resten av familien. Det var godt for både mor og barn og et par stolte storesøsken. Hedda fikk en søster, som hun ønsket seg - hun hadde jo allerede en bror og trengte egentlig ikke én til. Hva Sander mener om den saken er uvisst, men han er uansett verdens beste gutt og superstolt storebror.

Snart er det 17. mai. Da skal man vifte med flagg og rope hurra. Jeg nøyer meg med å trille vogn, ta meg en pils og smugrøyke. Det er fint å være kvasibohem...

Jeg kan ikke påberope meg å være noen god blogger. Men jeg prøver. Håper ikke det blir like lenge til neste gang jeg knatrer ned noen ord her. Det er ikke så vanskelig. Problemet er tiden som ikke strekker til. Det må jo strikkes og slikt også. Jepp, jeg har anlegg for å bli ei ekte kjerring. Nydelig.

  • Kommentarer(0)//www.kamohuset.no/#post52

Fredag, 7. april 2006

Mors gamle bloggOpprettet av Linda Lund Stølen on., september 12, 2007 23:13
I dag er Viljas 3-månedersdag. Det ble feiret med en heidundrandes magevondt. Stakkar lita har hatt forstoppelse siden tirsdag. Hun måtte til slutt få hjelp til å bæsje. Takk og lov for Sunlight grønnsåpe...
Nå sover hun godt, helt utmattet etter kveldens strabaser. I går hadde hun feber og var skikkelig slapp, så det har vært to uvanlige dager. Lille Vilja vår, som stort sett er i knallform og godt humør. Det er første gang hun er syk, og det er slettes ikke noe gøy hverken for mor eller barn. I morgen kommer Viljas pappa, så da blir nok alt mye bedre. Jeg skulle egentlig veid og målt henne i dag, men siden hun har vært i dårlig form utsettes det til mandag. Da kan Stig være med også.

Stig, ja. Lille Heddas oppheng i Stig når stadig nye høyder. Hun prater veldig mye om at han skal komme, og at hun gleder seg voldsomt siden hun har savnet ham så fælt.

I dag var hun og mammaen hennes på påskefrokost i barnehagen. Hun forteller alle i barnehagen at Stig kommer i morgen.
"Er han en slags onkel, han da?" lurer en av barnehagetantene på.
"Nei! Han er en mann!" kommer det fra den lille damen.

Senere i dag hadde vi en quiz-runde med spørsmål for både små og store. Stemningen var god og temperaturen høy.
Et av barnespørsmålene lød: "Hvem vant Idol i 2004 og i 2005?"
Lynkjapt hyler Hedda: "STIG!!!"
Alle bryter naturligvis ut i krampelatter og 5 år gamle Hedda rødmer som en fjortis.

Tipper hun pynter seg litt ekstra i morgen.

  • Kommentarer(0)//www.kamohuset.no/#post51

Mandag, 3. april 2006

Mors gamle bloggOpprettet av Linda Lund Stølen on., september 12, 2007 23:12
Jeg: "Gjett hvem som kommer på lørdag."
Hedda, med oppsperrede øyne: "...Stig!"
Jeg: "Det er riktig."
Hedda: "Mamma, Mamma! På lørdag kommer Stig! Åh, jeg gleder meg. Jeg har savnet ham sånn! Det blir så godt å se ham igjen. I dag er det mandag, så er det tirsdag, onsdag, torsdag, ...eeeeeeh, fredag, og SÅ er det lørdag og da kommer Stig!"

Vilja vokser og trives, og det skjer stadig nye ting ved henne. Hun skal veies og måles på fredag. Da er hun 3 mnd. For ca to uker siden rundet hun 7 kg og 63 cm. Spennende å se hvor stor hun er nå. Jeg tipper 7,5 kg og 65 cm. Ikke noe mindre, hvertfall. Lille tjukkasen vår.

  • Kommentarer(0)//www.kamohuset.no/#post50

Torsdag, 30. mars 2006

Mors gamle bloggOpprettet av Linda Lund Stølen on., september 12, 2007 23:11
I morra kommer feieren. Da må vi ikke fyre i peisen. Uansett hvor fristende det måtte være.

  • Kommentarer(0)//www.kamohuset.no/#post49

Tirsdag, 28. mars 2006

Mors gamle bloggOpprettet av Linda Lund Stølen on., september 12, 2007 23:10
Moderasjon ligger ikke for meg. Ikke på noe plan. Heller ikke når det gjelder turgåing. Etter å ha vært innesperret på grunn av dårlig vær i to dager har jeg nå gått turer med Vilja. Endelig. Mange og lange turer. For mange og lange turer. Jeg har gått på meg stiv rygg og noe som kan minne om bekkenløsning - uten at jeg med sikkerhet kan si at bekkenløsning kjennes slik ut. Vel, jeg har gått og gått og Vilja har sovet og sovet. Hun sovner bare hun får på seg lue og sover som en dupp så lenge vognen er i bevegelse. Når hun da sover hele dagen er det ikke like stas å legge seg om kvelden. Det ligger en viss logikk i dette. Så i kveld har hun vært litt vrang og vanskelig og ikke villet så mye annet enn å bli båret rundt. For en som har gått seg nesten skakk fristet det lite med bæring og mer gåing. Så da ble det til at jeg matet henne så hun sovnet. Hun fikk dermed nesten 2 flasker til kvelds.

I går gikk jeg tur med en venninne som har en datter på 6 mnd. Hennes datter veier 6,3 kilo. Det er en litt liten jente, dette. Vilja er en stor jente. Hun er 2 og en halv mnd. og veier over 7 kilo. Dette (som så mye annet) har hun etter sin far. Garantert.

Vilja har våknet i 5-tiden tre netter på rad nå. Da vanker det ny bleie og pupp. Det er fint. Jeg legger henne deretter tilbake i sengen hennes i den tro at hun sover, men - neida - hun begynner heller å skravle. Hun prater og prater og roper og ler og vekker hele huset. Det er så utrolig søtt. En stund. Men klokken er jo bare litt over 5 og vi må sove mer. Jeg velter henne forsiktig over på siden og putter smokken i snakketøyet hennes. Så ligger hun og lurer litt, og så sovner hun, mett og fornøyd. Viljas pappa hevder at jeg har en tendens til å være snakkesalig etter sengetid. Det er da hyggelig at hun ligner på meg også, selv om det er klokken 5 om natten.

  • Kommentarer(0)//www.kamohuset.no/#post48

Søndag, 26. mars 2006

Mors gamle bloggOpprettet av Linda Lund Stølen on., september 12, 2007 23:09
Nok en dag med overstadig vindstyrke. Dermed ble vi fanget innendørs igjen, Vilja og jeg. Det er ikke sunt for den mentale helsa. Satser på at morgendagen bringer vårlig og stille luft.

Vilja har vært aldeles nydelig i dag (også). Hun er blitt så sosial at hun ikke har tid til å sove. For en baby på drøye 11 uker er det ikke tilstrekkelig med til sammen 2 timer søvn i løpet av en hel dag. Men hun veier jo like mye som en halvtåring, så det kan jo hende hun utvikler seg kjappere på andre plan også. Ikke godt å si. Hun ser ikke ut til å lide noen nød, og hun er blid som ei lerke stort sett hele dagen. Hun er rett og slett helt herlig. Hun har begynt å gripe ting og blir utålmodig hvis hun ikke får det til som hun vil. Jeg tipper hun kommer til å kle navnet sitt veldig godt etterhvert...

13 dager igjen til Viljas pappa kommer tilbake til oss. Da skal vi være her en liten stund til og så drar vi sammen hjem til Oslo. Tilbake til en slags hverdag, tenker jeg. Blir sikkert godt, det også. Vi skal begynne på babysvømming. Det blir spennende.

Nå står det 5 tåteflasker med melk og venter på å bli kalde nok til å settes i kjøleskapet. Snart skal jeg legge meg. Så er det en ny dag sammen med verdens skjønneste skapning, og 12 dager til den lille familien vår er samlet igjen. Det er fint å tenke på.

  • Kommentarer(0)//www.kamohuset.no/#post47

Lørdag, 25. mars 2006

Mors gamle bloggOpprettet av Linda Lund Stølen on., september 12, 2007 23:08
Dagens status:
Det blåser en stikkende kald vind så Vilja ikke kan være ute.
Like herlig skinner solen.

Broren min vekket meg i natt og lurte på om jeg hadde røyk. Jeg kunne da fortelle ham at jeg ikke har røyket på et år. (Sluttet den dagen jeg ble klar over at jeg var gravid.) Etter han hadde gått drømte jeg at han lå og frøs ute i hagen.

Jeg har spist fire ristaskiver med syltetøy og drukket kaffe fra i går.

Pappaen til Vilja reiste i går. Han kommer ikke tilbake før om to uker. To veldig lange uker.
Jeg må kjøpe bleier og tippe lotto. Vinne i lotto.
Vilja veier over sju kilo.
Jeg veier over ett tonn.
---------


Jeg har en 5 år gammel niese (Hedda), som later til å være litt i overkant begeistret for kjæresten min (Viljas pappa, Stig). Hedda er en herlig jente med sans for drama. I går dro som sagt han fra oss, og det kom nok litt overrumplende på henne.

Kvelden før:
Hedda, med oppsperrede øyne: "Skal Stig reise?!?"
Heddas mamma: "Ja, han drar i morgen".
"Åh! Jeg tror hjertet mitt brister!" kommer det kontant fra Hedda, mens hun med en dramatisk bevegelse tar seg til hjertet.
Moren bryter ut i krampelatter, og Hedda blir oppriktig forbannet over morens oppførsel.

Dagen etter - altså i går:
Hedda: "Jeg tror ikke jeg orker å dra ned til Mormor og Besten i dag."
Heddas mamma: "Hvorfor ikke?"
Hedda, med en sørgelig mine: "Stig har jo reist. Og jeg som bare fikk sett ham én gang!"

Jeg har begynt å kikke meg over skulderen.

  • Kommentarer(0)//www.kamohuset.no/#post46

Tirsdag, 21. mars 2006

Mors gamle bloggOpprettet av Linda Lund Stølen on., september 12, 2007 23:07
Så kom dagen. Pappaen til Vilja kommer flyvende til oss i dag. Det blir stas. Vi har ryddet rommet og pyntet oss.

Blir godt å få litt besøk. Ennå har det ikke vært blodutgytelser her, men det skal bli fint å "få vannet ut" befolkningen litt. Det er fremdeles hyggelig, altså. Vi spiller kort, og søsteren min og jeg ler mye. Hun er gravid og trivelig og latterkrampene sitter løst. Foreldrene mine er snille og greie og broren min er litt slaskete - på en fin måte. Akkurat slik det skal være.

I dag har jeg laget tomatsuppe til middag. Med makaroni. Tomatgrøt med makaroni.
---------


Noen ting er bare så utrolig irriterende. Som for eksempel den drita vonde kvisa jeg har fått rett under nesa.

  • Kommentarer(0)//www.kamohuset.no/#post45
Neste »