KAMOHUSET

KAMOHUSET

Forklare

ViljaOpprettet av Linda Lund Stølen lø., september 15, 2007 10:13
Noen som har en fiks idé om hvordan man får overtalt et 20 måneder gammelt barn til å bruke ventolin-innhalator? Vi fikk nemlig en slik, med pustemaske-ting, da vi var på Volvat i går. Og en ny dose med Efedrin - med solbærsmak! Hvorfor fantes ikke hostesaft med solbærsmak da jeg var liten? Det er enda godt det går framover på den fronten også.

Vel, denne innhalator-saken. Hvordan løser man det? Vi forsøkte med bestikkelser, nekting, logiske forklaringer, late som det er gøy, late som det er godt, "husker du at Stina var så flink å bruke sånn?" - you name it.

Til tross for disse forsøkene endte det opp med at mor måtte holde fast Vilja og tvinge masken over ansiktet, mens hun vrælte. Det var ikke gøy. Som belønning fikk hun en liten sjokolade og en stund med Teletubbiene på dvd. Så det gikk ca 30 sekunder før dramatikken var glemt.

Vilja er egentlig kjempeflink. Hun tar hostesaft uten å kny, tar blodprøver som det skulle vært en tur i parken, og man får klippe tåneglene hennes uten for mye protester. Men denne masken ville hun altså ikke ha. Jeg har ikke så store problemer med å forstå det, egentlig. Det er noe med å dekke til luftveiene, som er fryktelig ubehagelig. Åndenøden melder seg nesten bare ved tanken. Vi får håpe at denne hosten hennes går over kjapt, slik at vi slipper å bruke masken i det hele tatt. Det hadde vært det aller beste. Men hvis ikke, må vi finne en smart måte å forklare Vilja at "denne, den er SÅ bra for deg, og du MÅ bruke den". Hjelpes.

  • Kommentarer(0)//www.kamohuset.no/#post57